Project for the Academy of Contemporary Music

1997
Paganico Sabino (Rieti), Italy
Private client
Project undertaken by  Francesco Mirone

 

The project for the Academy of Contemporary Music, not realised, proposes a strongly expressive and original architectural organism. The dynamic building, along a wooded slope, has a long wall which defines the volume of the auditorium and of the rooms for the music school. The internal distribution is organised around the great hall, from which the classrooms on the ground floor, the concert hall for about 200 people and the bathrooms radiate and they form a vertical distribution to the upper floor. Here a walkway looks out onto the hall and extends to the library. Corresponding to the rooms below, there are two rehearsal rooms, teachers' rooms and bathrooms all situated above the auditorium.