Refurbishing and furniture design of a dwelling in Nuovo Salario quarter

2012
Rome
Private client

The apartment has been restored by opening the previous distribution of the rooms, to create a continuous space around entrance hall, living room, kitchen, hallway. The idea was born from the need to create a space in which the views and light are always perceptible from every angle of the house. A large mosaic of polychrome ceramics of Vietri on the wide wall of the kitchen is visible from the entire space of the house.
The project is realized with the use of different floors and pastel walls: the sky blue and beige in the bedroom and in the living room, the pistachio green in the studio-space and the red coral in the entrance. Parquet of light maple in the hall, mauve tiles for the kitchen and the hallway, oak parquet in other environments. In the large bedroom was made a curved wall that houses the walk-in closet.